СЛИВЕН

Акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

От началото на месец септември на територията на ОДМВР – Сливен е в ход традиционната акция по пътна безопасност „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Екипи на отдел „Охранителна полиция” и сектор „Пътна полиция” са провели срещи с училищните ръководства и охранителните фирми.

Извършени са проверки на пътните знаци, маркировката, осветлението, предпазните ограждения и обезопасеността на входовете на всички учебни сгради в областта.

В ОДМВР-Сливен е създадена организация за засилено полицейско присъствие на 15 септември. Полицейски екипи ще извършват контрол по спазване предимство на пешеходни пътеки, движение на пешеходци и пресичане на определените за това места. Ще се осъществява контрол и в районите на учебните заведения за недопускане на противообществени прояви и неправилно паркиране, което може да затрудни придвижването на децата. Предстоят проверки в заведенията за спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, като и продажбата на алкохол и тютюневи изделия.

През учебната година са планирани беседи по пътна безопасност с най-малките в детските градини и такива в по-горните класове, съобразени с възрастта и материалната база на училищата.

Facebook Comments