БЪЛГАРИЯ

Ангелов: Не се готвим да отваряме детските градини

Остават ни 10 дни до 21-ви декември, в които трябва заедно да постигнем успеха, за който говорихме в началото. Ние не се готвим да отваряме детските градини и яслите от понеделник. Към настоящия момент данните не ни водят в тази посока. Остават още 4 дни от седмицата. Ще вземем или няма да вземем това решение, когато имаме достатъчно данни. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за хода на пандемията в страната.

“Имаме нужда от всички вас, от всички хора в България. Нека не се отказваме по средата на пътя. Нека да ги прекараме тези дни в партньорство”, призова той.

За последните 7 дни излекуваните от COVID-19 са 16 872. Общо за последните 4 дни са 11 405.

“Тези числа правят изключително добро впечатление, защото те са надеждата, която ни е необходима в битката срещу коронавируса”, посочи още проф. Ангелов.

“Обстановката с разпространението на коронавируса в Европа е доста сложна. 14-дневната заболеваемост е 554 на 100 хиляди население. България е на 9-то място сред държавите от ЕС и Европейското икономическо пространство”, съобщи директорът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев.

“Страната ни бележи слаба, крехка, тенденция за намаляване на общия брой на случаите, което не би трябвало да намали нашата бдителност”, подчерта той.

Facebook Comments