България

Атанас Зафиров: Приоритетите за БСП са съставяне на работещо мнозинство в парламента и балотажът в неделя

“Резултатите от изборите идват на фона на една безпрецедентно ниска избирателна активност. Това е сигнал за всички политически партии за едно засилващо се недоверие на българските граждани към политическата система”. Това заяви в ефира на “България он еър” заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, който беше и водач на листата на социалистите в Сливен.

Той благодари на всички, които са гласували, въпреки кризата и епидемиологичната обстановка. “Благодаря и на нашите членове и симпатизанти, нашите кандидати и членове на избирателни комисии. Направихме една добра и положителна кампания”, заяви той.

Зафиров обяви, че предстои БСП да направи своя анализ, кои са причините за понижения резултат и да вземе своите мерки. Социалистът посочи като основни задачи участието в балотажа на президентските избори, както и участието в преговорите за съставяне на работещо мнозинство и работещ кабинет.

Той подчерта, че хвърлянето на БСП във вътрешнопартийна битка сега няма да спомогне за мотивираното, концентрирано и авторитетно участие на партията в преговорите. Социалистът припомни, че лидерът Корнелия Нинова е била избрана само преди година с гласовете на близо 80% от членовете на БСП е редно да се чуе и тяхното мнение.

Зафиров заяви, че за първи път в последните години БСП има реален шанс да влезе в управление и то не самоцелно, не за министерски постове, а за политики. “В следващите седмица-две трябва да концентрираме своите усилия не във вътрешнопартийни разправии и то от телевизионните студиа”, каза той.

Facebook Comments