СЛИВЕН

Без напрежение и инциденти започна изборният ден в Сливенско

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от пресцентъра на полицията. Предприети са всички необходими мерки за опазване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойно протичане на изборния ден. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

409 служители на ОДМВР-Сливен, РДПБЗН-Сливен, сектор „БДС” и други структури са ангажирани пряко с изборния процес в областта. Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОДМВР-Сливен отговарят за реда и спокойствието в региона.

Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения  на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Работното време на сектор „БДС” днес е от  08.30 до 19.30 часа. Като заявления за удостоверения се приемат до 19.00 часа, получаването става до 19.30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.

В ОДМВР-Сливен работи телефонна линия 044/ 644 645, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при произвеждането на изборите за кметове и общински съвети. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Сигнали могат да се подават и на откритата денонощна линия в Министерството на вътрешните работи – телефон 02/ 9011298 и имейл [email protected].  

Facebook Comments