ЛЮБОПИТНО

Благотворително събитие набира средства в подкрепа на граждански инициативи

Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ организира благотворително събитие на 21.03, четвъртък, от 19 часа в хотел „Централ“. Целта е да се наберат минимум 4 780 лева, с които да се допълнят осигурените от Глобалния фонд на обществените организации  средства  в размер на 18 300 лева, с които да бъдат подкрепени 15 граждански инициативи в Сливен и региона.

Както вече ви информирахме, Фондация ОДФ Сливен проведе конкурс в края на миналата година под надслов „Осъзнай своята сила“. Целта на този конкурс бе парите от Глобалния фонд да стигат директно до самите хора, те да определят от какво най-много се нуждае тяхната общност, да мобилизират своите сили и възможности.

Комисията за оценка на гражданските инициативи реши да бъдат финансирани всички получени проектни предложения, въпреки недостигащите средства, а от Фондацията се ангажираха да организират благотворително събитие за набиране на остатъка от нужното финансиране.

От ОДФ Сливен съобщиха, че са изпратили писма до областния управител, кмета на община Сливен, общинските съветници в местния парламент, организации и граждани с покана да се включат в благотворителното събитие и да подкрепят усилията на местните общности.

Facebook Comments