СЛИВЕН

Бойко Борисов: Страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната

Нови избори са безсмислени, защото партийната конфигурация ще остане същата. Това заяви по време на Националната зимна академия на МГЕРБ в Сливен председателят на партията Бойко Борисов. „Маркет Линкс“, които никак не ни обичат, ни дават 6-7% преднина. Но няма да е нищо по-различно от сегашното управление – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. В момента нещо, макар и „паянтово“ съществува. Сглобката е паянтова, скърца, но работи. Благодарение на това в парламента бяха взети важни решения“, каза Борисов. По думите му страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната. „Имаме реален шанс за Шенген и съм сигурен на 99%, че по въздух ще влезем. ГЕРБ понася щети от това, че е част от некоалицията, но положителното, което е направено за страната, е повече“, заяви лидерът на ГЕРБ. Сред постигнатото Борисов посочи отпадането на дерогацията за руския петрол през март следващата година, договорите за закупуване на ново оръжие на армията, сделката за ядреното гориво и помощта за Украйна.

Пред над 160 младежи от цялата страна, които участват в Националната академия, Борисов заяви, че трябва да гледат това, което е направено, и да търсят диалог с връстниците си сред партньорите им в т.нар. сглобка. „Вие трябва да намерите диалога и начин да общувате с тях. Трябва да намерим подходящата формула да работим с тях. Да, от ГЕРБ понасяме щети, но има и плюсове. Всеки ден на везните трябва да слагаме това, което е направено. Младите хора трябва да ми обяснят как да излезем от спора и омразата”, каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му в момента в държавата няма нито един авторитет. „Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет“, каза Борисов.  Лидерът на ГЕРБ коментира още, че макар и късно, от ДБ са осъзнали, че промяна и дясноцентриски блок без ГЕРБ не може да има, но дълги години са сеели омраза срещу партията.

От своя страна председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев, който бе лектор на форума, разкритикува проекта за бюджет. По думите му държавата не трябва да се обременява с дългове. Той бе категоричен, че в следващите три години дълговете ще надхвърлят това, което държавата е изтеглила от Освобождението досега, а тези дългове ще връщат следващите поколения. „Много ми е странно как десни икономисти защитават този бюджет и се чудех защо се получава така. Според мен няма никакво друго обяснение, освен  че са хипнотизирани. Забелязали сте как Асен Василев не мига и според мен, като го гледат, се хипнотизират и той им внушава, че този бюджет е много хубав“, каза пред младежите Добрев. По думите му против принципите на ГЕРБ е и търгуването с руски нефт. “България е четвъртия най-голям купувач в света на руски нефт, а чрез дерогацията се пълни бюджета на Кремъл“, коментира председателят на енергийната комисия.

„Има тежко разложение в ценностната система в политиката. Наблюдаваме хаотични действия от хора без опит, но с голямо самочувствие. Изпитанието пред системните партии през последните три години е, че някой се опита да заличи ГЕРБ като партия. Няколко години се опитвахме да оцелеем. Време е да се завърнем”, заяви финансовият министър в правителството на ГЕРБ, който също бе лектор в Зимната академия на МГЕРБ, Владислав Горанов.

И в последния ден на форума, гости на събитието бяха областният координатор Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев, евродупутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

На 3 декември се навършват 17 години от учредяването на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“. Бойко Борисов поздрави отличниците от ГЕРБ-Сливен. Във фейсбук профила си Борисов написа: „За мен беше удоволствие да бъда заедно с отличниците от ГЕРБ – Сливен на отбелязването на 17-я рожден ден на партията. Имаме още много работа заедно в името на България! Силният и сплотен екип около Десислава Танева и кмета на Сливен Стефан Радев отново направи ГЕРБ първа политическа сила в областта. С много работа и внимание към проблемите на всяко населено място, колегите спечелиха доверието на хората в цялата област. Благодаря и на кметовете на Котел и Нова Загора Коста Каранашев и Галя Захариева! Имаме още много работа заедно в името на България!“.

Националната зимна академия на МГЕРБ #MGERB4YOURFUTURE се проведе в Сливен от 1 до 3 декември.

Facebook Comments