България

Борисов: Слави Трифонов да си поеме отговорността и да предложи кабинет (ВИДЕО)

 

Постигнахме пета поредна победа на парламентарни избори! Но сега заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили не с един-два, а с 10 процента. Това заяви Бойко Борисов в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Ние носехме отговорност до изборите. От тук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност, заяви още Борисов.

“Дали е първи или втори няма значение. Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почнат да си правят състава на правителството, мнозинството, кой ще е председател на парламента, комисиите, министри, зам.-министри, областни управители”, каза той.

Слави Трифонов е втора политическа сила. Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Да не се оправдават, че не им достигат гласове! Ако толкова им е нужно за нещо, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Новите избори не са решение, коментира Бойко Борисов.

“Ние сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност от другите политически партии и дори някои стигат дотам, че след като похарчихме 150-160 милиона лева и завчера свършиха изборите, изпитват неудовлетворено желание за още нови избори. Ние с удоволствие ще е се явим и на такива”, заяви Борисов.

Няколко часа след изказването на премиера последва и коментар от страна на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов, който написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук следното:

“По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея.”

Facebook Comments