БЪЛГАРИЯ

БСП: Новият служебен кабинет започна с чистка на наши кадри

На брифинг днес БСП се оплакаха, че още в първия ден от работата на служебното правителство техен кадър е бил уволнен от Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Става дума за Гергана Алексова, която е освободена от поста заместник генерален директор. 

“Тя е член на БСП и работи в компанията повече от четири години. С безспорна експертиза, минала е през цялата йерархия в НКЖИ”, заяви Борислав Гуцанов. “Това е лош сигнал, не искам да употребявам думата реваншизъм. Не би трябвало подобно нещо да се случва в компания с обществен интерес”, допълни още той.

Георги Свилелнски отрече да има напрежение между БСП и президента. “Просто не очаквахме най-големите удари да ги получим точно от държавния глава. Другото интересно е, че такива удари нямаше по кабинета на “Борисов”, допълни той и призова Румен Радев да не се “занимава с БСП през следващите два месеца”.

Двамата коментираха и газовата криза, която Илияна Йотова открои като основен приоритет за служебния кабинет. „Нашата позиция – на БСП, е била винаги пределно ясна – да се водят разговори с всички възможни доставчици на газ, включително и „Газпром”. 40 години ние взимаме газ от „Газпром” и не сме видели нищо лошо от тях. Този, който ни предложи газ на най-добра цена и с най-сигурни дългосрочни договори, той трябва да бъде доставчикът на страната ни”, категорично заяви Борислав Гуцанов.

Снимка: БНТ

Facebook Comments