СЛИВЕН

БЧК – Сливен изпрати дарения от граждани и фирми за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Камион с материални помощи за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия днес беше натоварен и замина за Националната логистична база на БЧК в село Лозен.

Даренията са от граждани и фирми в Сливенска област, събрани в периода от 8 до 15 февруари.

“Искам специално да отбележа и институционалната логистична подкрепа на Община Сливен, която ни предостави помещение за складиране и сортиране на даренията, както и помощта, която ни оказа Областна администрация. Транспортът бе осигурен от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, заяви директорът на Областния съвет на БЧК – Сливен Моника Сярова.

В Националния логистичен център даренията се подготвят за хуманитарни конвои, които тръгват към пострадалото население в Турция и Сирия.

“Български Червен кръст – Сливен изказва своята дълбока благодарност и признателност към всички дарители от общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица за тяхната съпричастност да помогнем заедно на изпадналите в остра нужда от подкрепа хора в Турция и Сирия”, каза още Моника Сярова.

Списък на дарителите:

СУ ”Христо Ботев” – Нова Загора

ОУ ”Д-р Иван Селимински” – Сливен

ОУ ”Черноризец Храбър” – с.Крушаре

ПГПЗЕ ”Захари Стоянов” – Сливен

ОУ ”Елисавета Багряна” – Сливен

Служителите на фирма “Милат Карпет” ЕООД – Сливен

Фирма „Колхида – Сливен” АД

Магазин „Боряна” – Сливен

Над 250 граждани на Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел и жители на селата Стара река, Ябланово, Малко село, Филаретово и Пъдарево.

Facebook Comments