България

Българската журналистика осиротя

Българската журналистика осиротя навръх Великден. Снощи известният телевизионен журналист Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа в столицата. Журналистът е издъхнал от травмите си на път за болницата.  За инцидента е задържан 22-годишен водач, който е дал положителна проба за употреба на наркотици.

Колата на Цветков е била ударена от джип Audi Q7, като шофьорът е бил дрогиран. Той е връхлетял върху автомобила на водещия, който е изчаквал на червен светофар и го е помел. 22-годишният шофьор е реагирал на канабис и амфетамини при първоначалната проверка. Допълнително ще му бъдат направени кръвни изследвания. Мъжът е арестуван още на място, съобщава БНР. 

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. Бил е репортер в „ТВ Неделник“ и „Отзвук“, както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия „По света и у нас“.

От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарсата емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване – „Часът на Милен Цветков“.

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. През 2010 г. е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия.

Връща се за по-малко от година в БНТ. От пролетта на 2011 г. води „Часът на Милен Цветков“, отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването „Алтернативата“ заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване „от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители“ с продуцент Люба Ризова.

Екипът на „Канал 6“ изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Милен Цветков. Поклон пред паметта му! 

Facebook Comments