България

Българската журналистика осиротя

Българската журналистика осиротя навръх Великден. Снощи известният телевизионен журналист Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа в столицата. Журналистът е издъхнал от травмите си на път за болницата. За инцидента е задържан 22-годишен водач, който е дал положителна проба за употреба на наркотици.

Колата на Цветков е била ударена от джип Audi Q7, като шофьорът е бил дрогиран. Той е връхлетял върху автомобила на водещия, който е изчаквал на червен светофар и го е помел. 22-годишният шофьор е реагирал на канабис и амфетамини при първоначалната проверка. Допълнително ще му бъдат направени кръвни изследвания. Мъжът е арестуван още на място, съобщава БНР.

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването “Ку-ку”. Бил е репортер в “ТВ Неделник” и “Отзвук”, както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия “По света и у нас”.

От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България”. През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарсата емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване – „Часът на Милен Цветков“.

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. През 2010 г. е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия.

Връща се за по-малко от година в БНТ. От пролетта на 2011 г. води “Часът на Милен Цветков”, отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването “Алтернативата” заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване “от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители” с продуцент Люба Ризова.

Екипът на “Канал 6” изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Милен Цветков. Поклон пред паметта му!

Facebook Comments