Парламентарни избори юли 2021

„Българските патриоти“ в Сливен: Така наречените „партии на протеста“ обслужват интересите на ДПС

Така наречените „партии на протеста“, които влязоха в 45-тия Парламент с обещания за промяна на статуквото, направиха само две неща – гласуваха допълнително увеличение на депутатските си заплати и приеха изменения в изборния кодекс, с което обслужиха интересите на ДПС. Това заяви в Сливен водачът на коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ Елена Пешева.

Вторият в листата Доброслав Иванов коментира, че в момента ДПС е влязла през задната врата в управлението на държавата чрез служебното правителство.

“ДПС е етническа и антибългарска партия. За да се пресече завръщането й във властта, в българския парламент трябва да има стабилно патриотично представителство. Ще направим всичко възможно, за да й отнемем политическия и властови ресурс”, допълни още той.

Д-р Спас Спасов, който е трети в листата на патриотичната формация заяви, че коалицията застава твърдо зад въвеждането на образователен ценз като основно изскване за упражняване на вот.

“Не може един 16-годишен човек, който уж има диплома, да не може да чете, да пише и дори да се подпише на акта си пред КАТ, да определя бъдещото на България”, бе категоричен Спасов.

Елена Пешева представи и основните приоритети пред политическата формация, които включват повишаване на стандарта на живот, подобряване на достъпа до здравеопазване и качеството на образованието у нас.

По думите й, всички деца трябва да получават средства от държавата, без значение от доходите на родителите им, при това в поне двоен размер на досегашните, а учебниците да са безплатни.

Пешева коментира още, че младите семейства трябва да бъдат подпомогнати чрез допълнителни данъчни облекчения. Паричното обезщетение, което се получава през втората година от майчинството, също трябва да се увеличи, като бъде обвързано с размера на минималната работна заплата в страната. Според Пешева, това би стимулирало раждаемостта, подпомагайки домакинствата у нас с малки деца и гарантирайки ръст на приходите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments