Любопитно

В Международния ден на театъра онлайн представления и маратон

Ямболският драматичен театър “Невена Коканова” започна да излъчва записи на свои спектакли в социалните мрежи. Повече от 1700 гледания на пиесата “Свирепо настроение” по Йордан Радичков са регистрирани на фейсбук профила на Драматичния театър “Невена Коканова” в Ямбол през първия ден на започналото онлайн излъчване на записи на негови спектакли. Това съобщи за БТА говорителят на театъра Румяна Стефанова. По този начин културният институт отбелязва днешния Международен ден на театъра. Адаптацията и режисурата на пиесата са дело на Борислав Чакринов, сценографията и костюмите – на Александрина Игнатова. В спектакъла участват актьорите Димитър Димитров, Милен Каракамушев, Вълчо Янев, Даниела Райчевска, Цветелина Кънева, Волен Митев, Михаил Лазаров и Георги Ружичка. От театъра посочиха, че всеки четвъртък от седмицата ще бъде представен онлайн запис на един от спектаклите, играни през последните години на неговата сцена.

Драматично-куклен театър “Иван Димов стартира в днешния Международен ден на театрите маратон от представления онлайн за своите малки и големи зрители, съобщи на Фейсбук страницата си трупата. Инициативата е под надлов “Остани си в къщи, гледай театър”.

Видеата се качват в платформа за споделяне, към която са пуснати линкове. Малките зрители вече изгледаха от 10 часа “Пипи Дългото чорапче”, а програмата продължи с “Пепеляшка”.

За възрастните почитатели на Мелпомена от 12 часа е “Безумна нощ” от Рей Куни с режисьор Валентин Танев. Последното от общо шестте хитови представления е “Жената над нас” от Андрей Слаповски, като стриймът е с начален час 22.

Обръщения за празника на Фейсбук страницата на театъра публикуваха директорът Стелиан Николов и актьорския състав, и драматургът Елин Рахнев.

Източник: БТА

Facebook Comments