ЛЮБОПИТНО

В ход е акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

На територията на ОДМВР-Сливен от днес е в ход традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Тя ще продължи до 31 август. В дните от 15 до 30 юни – времето, в което част от учениците вече са във ваканция, а за по-големите това са последните учебни дни, ще бъде засилено полицейското присъствие около учебните заведения и детските градини. Акцент в контрола е поставен на правилното превозване на децата и използването на обезопасителни системи,  на поведението на превозващите ги, както и на останалите шофьори, включително и на децата-водачи, ако се придвижват с велосипед.

От началото на юли до края на август е планирана специализирана полицейска операция, насочена към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на индивидуални електрически превозни средства, използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в превозните средства, както и към недопускане на управление на МПС от водачи под 18 години.

Паралелно с това, в периода от 15 юни до 14 септември, ще се проведе и традиционната акция на полицията „Безопасно лято!“, насочена към ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. Планирано е в петъчните и неделни дни от 14:00  до 21:00 часа, според интензивността на трафика и натовареността на пътните артерии, да се организира подпомагане на движението в районите на изходите и входовете на големите населени места.

Продължава линейния контрол по автомагистрала „Тракия“ в участъка, обслужван от ОДМВР-Сливен. Полицейските екипи ще следят за недопускане на паркиране, спиране или движение в лентата за принудително аварийно спиране освен в случаите, предвидени в ЗДвП, движение на пешеходци или на водачи с превозни средства, за които има изрична забрана в ЗДвП.

В съботните дни, след 23:00 часа, ще се проведат засилени проверки  за спазване на скоростните режими, недопускане на управлението след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и шофиране от неправоспособни водачи.

Facebook Comments