Сливен

В Шивачево главният секретар на МВР похвали полицаите за добрата работа

В Шивачево главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев се запознаха на място с провеждащата се в Сливенско акция срещу конвенционалната престъпност.

В хода й са задържани седем души и са образувани пет досъдебни производства.

„Изключително съм благодарен за бързата и професионална реакция на колегите от ОДМВР – Сливен и прокуратурата за бързото задържане и повдигане на обвинение на извършител на тежко престъпление“, каза главният секретар на МВР.

На 13 юли е получен сигнал в полицията за изнасилена 87 – годишна жена. В резултат на предприетите навременни и професионални действия полицейските служители са задържали извършителя – 19 годишен от Шивачево. Повдигнато му е обвинение и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Паралелно с тази операция тече и друга в село Градец на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” под ръководството на Специализираната прокуратура, уточни главен комисар Ивайло Иванов. В хода й е разкрита организирана престъпна група, занимаваща се със силови действия и лихварство.

В Шивачево главният секретар участва в среща с кмета на града, ръководството на областната дирекция и административните ръководители на прокуратурата в Сливен.

Facebook Comments