СЛИВЕН

Ген. Кольо Милев: Общинският съвет не е притурка на кмета, която само да узаконява неговите предложения

Не приемам твърденията на кмета Стефан Радев, че съветниците, в частност и аз, сме саботирали Общината за важни решения по време на последната сесия. Това заяви председателят на групата на БСП в местния парламент ген. Кольо Милев.

Отговорът му идва след коментар на градоначалника, направен пред медиите, след като на заседанието на Общинския съвет на 14 декември не достигнаха гласове за приемане на актуализацията на бюджета, бюджетната прогноза за периода 2024-2026 г., актуализирана в частта за местните дейности на общината, както и план-сметката за чистотата за тази и следващата година.

„Ние като съветници трябва да сме коректив на работата на Общината и когато не сме съгласни с нещо, да заявяваме позицията си, а не да се съгласяваме безропотно и да гласуваме само, за да приемем точката и да угодим на кмета”, коментира още ген. Милев.

„Общинският съвет е част от Общината, а не е притурка на кмета, която само да узаконява неговите предложения. Ние сме избрани от гражданите, за да коригираме, когато е необходимо, да даваме гласност, да не допускаме нарушения на нормативните уредби“, посочи още Кольо Милев.

Според него, пример за такива нарушения са две асфалтирани улици в Чинтулово и Сотиря, които липсват в Капиталовата програма. „Няма заделени средства за тях, но искат сега да ги узаконим. Пет-шест мостови съоръжения за ремонт от по 15 хил. лв. просто не са ги направили, а общинската администрация е бездействала. Няма как да сме съгласни с това“, уточни още той.

Facebook Comments