МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

д-р Събина Петканска: Проблемите на хората в селата са неглижирани с години

Кандидатът за общински съветник от листата на “БСП за България” д-р Събина Петканска се срещна с жители на село Злати Войвода.

Хората споделиха, че един от основните проблеми, с който се сблъскват в ежедневието си, е липсата на медицински пункт и аптека. Те са лишени от достъп до качествено здравеопазване. За да се консултират с лекар, трябва да отидат на преглед в Сливен. Това им отнема време и е допълнителен финансов ресурс, с който те не разполагат. Друга трудност, пред която са изправени, е липсата на редовен междуселищен транспорт. 

“За осигуряване на адекватни здравни грижи, най-вече за възрастните хора и за тези, които изпитват трудност с придвижването, трябва да бъдат създадени мобилни медицински кабинети. По този начин лекарите ще могат няколко пъти в месеца да посещават пациентите в малките населени места от община Сливен”, заяви д-р Петканска.

Въпросът с лошото състояние на инфраструктурата също бе коментиран по време на срещата. Необходима е рехабилитация и асфалтиране на  уличната мрежа. Селото тъне в боклуци и мръсотия, всичко е занемарено и неподдържано, коментираха присъстващите. Тротоарите, там където ги има, са обрасли с трева, а дърветата не са подкастрени, което е предпоставка за инциденти.

Читалището в Злати войвода също се нуждае от спешен ремонт, споделиха жители на селото. Към момента е поправен единствено покрива на сградата, но е необходимо да се направи цялостен ремонт, за да може читалището да функционира пълноценно, в подкрепа на местната общност.

“За съжаление, проблемите на хората в селата са неглижирани от Общината с години. Време е местната власт да се заеме с тяхното разрешаване и тревогите на жителите на малките населени места да бъдат във фокуса на работата на бъдещите общински съветници”, коментира още д-р Петканска. 

Кандидатът за общински съветник от коалиция “БСП за България” д-р Събина Петканска е с номер 1 в бюлетината и преференция 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments