МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Ген. Кольо Милев: Хората в селата са обезверени и се чувстват изоставени от Общината

Кандидатът за кмет на Община Сливен от Коалицията „БСП за България“ ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници проведоха срещи с жителите на селата Божевци, Средорек и Стара река.

„Хората там са обезверени и се чувстват изоставени. Искат промяна и то незабавно, защото проблемите не са никак малко, а на тях им се налага ежедневно да се справят сами с тях“, коментира ген. Милев. По време на посещението му, с него бяха и кандидатите за общински съветници д-р Събина Петканска, Георги Георгиев, Симон Варлиян и Тодор Тодоров.

Местните се оплакаха от окаяния вид на улиците в селата, от ВиК инфраструктурата, но най-тежко усещат липсата на медицински пунктове и аптеки. „За да бъдат удовлетворени исканията им, не е нужен огромен финансов ресурс и напълно изпълнимо е да се възстановят здравните пунктове, веднъж в седмицата да ги посещава лекар и да минава подвижна аптека“, посочи ген. Милев. 

В село Божевци водоснабдяването е затруднено, има нужда от смяна на водопровода. Парадокс е, че в цялото село има само една асфалтирана улица. Хората поискаха да имат и редовен автобусен превоз.

Сходни са трудностите, които влияят на качеството на живот и в село Стара река. Лошата инфраструктура отново е проблем от първостепенно значение, нужно е асфалтиране на улиците, а където съществува асфалт пък няма положена маркировка. Хората поискаха да се открие социален патронаж и да се възстанови столовата към училищното общежитие. В детската градина е необходима медицинска сестра.

От своя страна, ген. Милев и кандидатите за съветници поеха ангажимент да положат усилия, за да облекчат всекидневието както на живущите в тези три населени места, така и на останалите жители на сливенските села.

„След разговорите с жителите на тези села смятаме, че хората са обнадеждени и готови да ни дадат кредит на доверие. Благодарни сме на всеки един от присъстващите, защото обратната връзка с гражданите ще бъде наш основен приоритет“, допълни кандидатът за кмет на община Сливен.

Ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от „БСП за България“ са с номер 1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments