Сливен

Главният прокурор обяви, че няма да подаде оставка

Малко след като стана ясно, че кабинетът „Борисов 3“ няма да подаде оставка, същото декларира и главният прокурор Иван Гешев.

Той беше в Шивачево по повод сециализирана операция срещу битовата престъпност и разкрит случай на изнасилване на възрастна жена от 19-годишен младеж.

„Не смятам да си подавам оставката, защото си върша работата“, това заяви днес Иван Гешев, помолен да коментира думите на президента Радев, както и призива на протестиращите.

„Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората. Ако ме харесват, това означава, че не си върша работата. А тя е свързана с това да има правосъдие и справедливост, тя е в интерес на българските граждани“, допълни Гешев.

Той посочи, че към момента има над 20 процента спад на битовата престъпност, като драстично са намалели и телефонните измами.

Главният прокурор изказа своята благодарност за съвместната работа с полицията и служителите на реда, които са били подложени на голямо натоварване по време на извънредното положение и в осигуряването на обществения ред по време на протестите.

Facebook Comments