Сливен

Глобиха шофьори в Сливен след сигнали в социалните мрежи

Отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР в Сливен се самосезира след получени сигнали и публикации в социалните мрежи за груби нарушения на правилата за движение, които създават реална предпоставка за пътни произшествия.

Най-фрапиращите случаи са навлизане в насрещното движение на кръгово кръстовище. За това нарушение са съставени 4 акта – 2 в района на Розова градина и 2 на новото кръгово до ТЕЦ-Сливен. Водачите са обяснили действията си пред органите на реда с объркване.

С помощта на видеонаблюдението в града са съставени и актове за преминаване на червен светофар и нарушаване на маркировка в района на кръстовищата на Дамарски мост и на булевардите „Цар Симеон” и „Илинденско въстания” /стъкленото кръстовище/. По сигнали на граждани са съставени актове и за неправилно паркиране.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

Шофьорите ще се проверяват за правоспособност, употреба на алкохол и/или наркотични вещества, използване на обезопасителните системи на автомобилите, валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, както и за опасно поведение на пътя като неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].

Снимки: Пресцентър на ОДМВР-Сливен

Facebook Comments