СЛИВЕН

„Градска мобилност” напомня, че шофьорите могат да заплатят престоя си в Синя зона през мобилно приложение

Общинско предприятие „Градска мобилност” напомня на своите клиенти, че могат да паркират „умно”, като заплатят престоя си в Синя Зона през мобилно приложение URBO PARKING. Приложението е аналог на заплащане на престой за паркиране чрез СМС, като след лесна регистрация в 3 стъпки и еднократна настройка потребителите на приложението ще могат да се възползват от следните предимства:

– Нотификации за оставащото време;

– Навременно напомняне за удължаване времето за паркиране;

– Заплащане на реална цена от 1,00 лв. на час, без такси от мобилните оператори за изпратения СМС;

– Възможност за заплащане на няколко последователни часа;

– Карта на града и зоните за паркиране;

– Възможност за проследяване /къде точно се намира паркираният автомобил/;

– Възможност за управление на множество автомобили от един профил.

URBO PARKING е много подходящ и за бизнеса:

– Възможност за зареждане на ваучери на служители;

– Информация за местоположението на паркираните превозни средства и техния престой;

– Месечни фактури при поискване.

От този месец URBO PARKING внедри и нова система за заплащане при паркиране в Синя Зона чрез QR код – опция, която допълнително ще улесни гражданите. Този метод позволява бързо и лесно плащане, без нужда от сваляне на мобилни приложения. Необходимо е само да се използва камерата на телефона. Стикери с QR кодове вече са поставени в долния край на всички указателни табели за паркиране в Синя зона в Сливен.

Удобството е достъпно не само за потребители на Google Pay и Apple Pay, но и за тези с дебитни и кредитни карти, което прави опцията подходяща и за чужденци, благодарение двуезичността на стикерите и на самата разплащателна система.

Процесът след сканиране на QR кода включва избор на време за престой, въвеждане на номера на автомобила и имейл за кореспонденция. След натискане на бутона „Плати”, потребителят се прехвърля към виртуален ПОС терминал и получава електронен фискален бон при желание. Системата автоматично засича оставащото време от заплатения престой, а платежният метод позволява удължаване на времето за паркиране или плащане за друг автомобил.

Друга интересна функционалност, която вече е достъпна за шофьорите в Сливен, е възможността за дистанционно заплащане на наложена административна санкция тип „скоба”. Всяка поставена скоба вече ще може да се заплаща неприсъствено и онлайн, като известяването за постъпило плащане на наложената санкция ще се отразява веднага в системата за паркиране. Това значително ще скъси и времето за чакане за премахване на скобата. Плащанията ще могат да се извършват с банкова карта през мобилната апликация URBO Parking или директно през QR код, който гражданите ще сканират с телефоните си. Стойността на наказателната санкция тип „скоба”, е 24,00 лв. + цената за престой от 1,00 лв. за всеки започнат час. Цената на услугата онлайн заплащане на скоба ще е 2,40 лв. с ДДС и ще покрива и разходите за банкови транзакции.

Подобни инициативи в посока дигитализация, достъпност и към удобство за граждани и туристи демонстрира стремежа на Община Сливен към модерни технологични решения, значително подобряващи ежедневието на жителите и преживяването за всеки гост на града.

Facebook Comments