ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ АПРИЛ 2023

Даниела Василева: 292 са избирателните секции в област Сливен

Общо 292 са избирателните секции в област Сливен на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това обяви говорителят на РИК – Сливен Даниела Василева. 

Най-много избирателни секции ще има в община Сливен – 181. В Нова Загора са 62, 30 за община Котел и 19 за община Твърдица. 

“Избирателните секции ще са в състав от седем или девет души. В община Сливен в изборния ден в тях ще работят 1521 души. За община Нова Загора са 502, за община Котел – 248 и за община Твърдица са 161 членове”, заяви още Василева. 

Говорителят на РИК уточни още, че избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат да гласуват не по постоянен, а по настоящ, адрес, вече могат да подават заявления онлайн на интернет страницата на ГРАО. Заявление може да се подава и чрез писмо до местната власт, което трябва да съдържа ЕГН, номер на документ за самоличност и подпис. Срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес изтича на 18 март.

Даниела Василева допълни още, че към момента само една партийна листа се е регистрирала за изборите. Крайният срок за това е на 28 февруари. 

Facebook Comments