СЛИВЕН

Делегации от побратимени градове са на посещение в Сливен

По повод Димитровден Сливен е домакин на делегации от побратимените градове Печ (Унгария), Ниш (Сърбия) и Алба Юлия (Румъния). Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, който ги приветства с добре дошли в сградата на Общината.

„Благодаря ви, че сте тук. За нас е удоволствие да ви посрещнем и съм сигурен, че и занапред нашите общини ще запазят добрите връзки и доброто сътрудничество помежду си. Вярвам, че след като се запознаете с града ни, ще го препоръчате във вашите страни като туристическа дестинация“, заяви в приветствието си Румен Иванов.

„Тук сме, защото и ние имаме волята да поддържаме тези добри отношения. Всички преживяваме нелеки времена в Европа и затова е важно страни като нашите да запазим добрите си връзки и да си помагаме взаимно. Несъмнено ще препоръчам Сливен на мои близки и приятели и ще им разкажа колко топъл, красив и приветлив е той“, каза от своя страна Габор Покоради, общински съветник в Печ.

„Тук съм за втори път. Вярвам, че традицията в нашите добри отношения ще продължи и занапред“, каза на свой ред Марина Йович, началник на отдел „Туризъм“ на Община Нишка баня.

„За нас е чест, че сме тук заедно. Изпращаме поздравления от нашия кмет Габриел Плеша за празника на града ви. Радваме се, че градовете ни са побратимени. Приятелството ни и сътрудничеството помежду ни са се развили през годините и вярваме, че можем да надграждаме тези връзки“, заяви Ана Мария Блеанц, директор на Дом за възрастни хора в Алба Юлия.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и един от неговите заместници Соня Келеведжиева, както и зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Срещата приключи с размяна на подаръци.

Освен редицата мероприятия, посветени на Димитровден, в програмата на гостите са предвидени посещения на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и Парк „Сините камъни“.

Facebook Comments