Любопитно

Деметра Дулева с премиера на романа „Преобърнати съзвездия”

Утре, 18 юни, от 17.00 часа в Регионална библиотека “Сава Доброплодни” ще бъде представен новият роман на Деметра Дулева “Преобърнати съзвездия”, който излезе от печат преди по-малко от месец.

“Всичко започна с едно служебно пътуване до Mадагаскар. Престоят ми беше кратък, но много интензивен. За пръв път прекосявах екватора, за пръв път попадах в Aфрика. В Мадагаскар животът е бавен, хората нямат много, но са щастливи въпреки трудностите. Това, което видях, като с машина на времето, ме пренесе в годините на моето детство. Беше много странно усещане, бях едновременно малкото момиче и зрялата жена, сякаш миналото и сегашното се случваха едновременно. Но освен сладостното детство, си спомних и мъчителните гимназиални години, в които израстваш и започваш да се осъзнаваш като отделна личност. Разбрах веднага, че искам да разкажа за това”, сподели Дулева по повод новата си книга.

„Преобърнати съзвездия” е един майсторски написан роман, болезнено откровен, еротично и любовно провокативен. Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за магичното в раждането и смъртта.

Книгата ще бъде представена от Валентин Георгиев – директор на издателска къща „Хермес” и редактор на изданието.

Facebook Comments