Сливен

Десет протокола и четири акта бяха съставени при проверките за спазване на мерките в област Сливен

Институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки в Сливен и областта, извършиха 13 проверки на 9 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. Четири от тях са осъществени в Сливен от съвместни екипи с участието на служители от РЗИ, ОДБХ и РУ на МВР, девет проверки са извършени в община Твърдица от местното РУ на МВР.  Проверени са места за обществено ползване, включително търговски обекти, заведения и др.  На управителите на четири обекта в Сливен и 6 в Твърдица са съставени предупредителни протоколи с указания за изпълнение на препоръки.  В Сливен служителите на реда са съставили четири акта за неносене на предпазни маски за лице в закрити площи. За това нарушение минималният размер на предвидената  глоба е от 300 лева.

Засилените проверки продължават с участието на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР. В периода от 10 до 15 юли ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени в заповедта на здравния министър за провеждане на спортни състезания без публика, наложената забрана за работа на нощните клубове и дискотеки на закрито, въведените изисквания за заетост на местата от 50 процента и физическа дистанция от 1,5 метра при провеждането на културни, развлекателни мероприятия, театрални постановки и др., както и ограниченията за провеждането на тържества, включително балове,  сватби и кръщенета в присъствието на не повече от 30 души и спазване на физическа дистанция. Гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в областната администрация 0882 94 75 94, както на дежурните телефони в общините и институциите за контрол.

Четирите общини – Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, информираха, че са отменени масовите общински мероприятия до 15 юли, а в община Сливен – до края на месеца.

Facebook Comments