България

Детските градини и ясли отварят от 22 май

Възстановяват работата на детските градини и ясли от 22 май при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда за децата.

Решението беше обявено днес от министрите на образованието Красимир Вълчев и на здравеопазването Кирил Ананиев по време на извънреден брифинг.

Кметовете трябва да създадат организация за работа на яслите и детските градини на територията на съответните общини. Градоначалниците следва да се съобразят, както с въведените противоепидемични мерки, така и с указанията на министъра на образованието и науката.

“Температурата на децата ще се измерва с живачен термометър, а бележка от лекар няма да се изисква. Родителите ще трябва да подпишат декларация за информирано съгласие, че доброволно са пожелали детето има да постъпи в детската градина или ясла и за това, че са запознати с всички мерки, които трябва да се изпълняват”, заяви Ананиев.

“Предвижда се дезинфекция на детските площадки, дворните пространства и вътре в сградата, при това с най-добрите дезинфектанти”, каза още здравният министър.

Facebook Comments