СЛИВЕН

Димитър Митев: Вярвам, че ще работим заедно с колегите от всички партии в полза на нашите съграждани

Адвокат Димитър Митев от ГЕРБ е председател на Общински съвет – Сливен в третия мандат на кмета Стефан Радев. Председателят на местния парламент бе избран днес на заседание на Общинския съвет. След втори опит за избор и с 22 гласа “За” той получи доверието на колегите си да застане начело на Об Съвет за трети път.

Димитър Митев е част от Общинския съвет на Сливен от 2003 г., а от 2015-та е и негов председател. През годините той се наложи като консенсусен председател, който може да работи с представителите на всички партии. 

След вота, Димитър Митев благодари на всички свои колеги, участвали в избора на председател. „В Сливен проведохме две заседания без председател, но сега вярвам, че ще работим заедно с колегите от всички партии и ще вземаме най-добрите решения, които ще са в полза на нашите съграждани. Не мога да гарантирам, че ще имаме мнозинство по всички въпроси, но от групата на ГЕРБ ще направим така, че щекотливите теми да са по – малко, като това ще стане с активно обсъждане и разговори по всяка една точка. Активно ще се работи и в постоянните комисии, заедно с кмета Стефан Радев и неговия екип, за да има яснота и да се стига до консенсус“, заяви Димитър Митев. 

На първото си заседание Общинския съвет гласува състава и ръководствата на Постоянните комисии в местния парламент. ГЕРБ има председатели на две комисии. Веселина Куртева е начело на Комисията по финанси, бюджет и икономическо развитие. А д-р Димитър Павлов ще председателства Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика.

Трима са заместник – председателите от ГЕРБ. Адвокат Станимир Комбалов е на Комисията по нормативна уредба, педагогът Лидия Димитрова е на Комисията по образовани, култура и вероизповедания, а най – младият общински съветник Славена Шейтанова на Комисия по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство.

Петима общински съветници от ГЕРБ са на позицията „Секретар“. Това са Христо Котов – Комисия по общинска собственост и местно самоуправление, Славена Шейтанова – Комисия по европейска интеграция и международно сътрудничество, Йордан Стефанов – Комисия по инвестиционна политика, устройство на територията и транспорт, Теодора Маринова – Комисия по оперативен контрол и Станимир Комбалов на Комисията по установяване на конфликт на интереси.

На заседанието през януари ще бъдат гласувани заместник – председателите на Общинския съвет в Сливен.

Facebook Comments