МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Динко Ганчев: Работим за нашето бъдеще – децата ни

“Откакто създадохме структурата на “Възраждане” в Сливен преди близо 3 години, ние непрестанно работим за подобряване качеството на живот на жителите на община Сливен. С нашия екип подготвихме няколко значителни проекта, с които градът ни ще стане едно по-привлекателно място за живеене. Tова заяви кандидатът за общински съветник от листата на „Възраждане“ Динко Ганчев.

Сред предложенията е изграждане на голям паркинг, намиращ се непосредствено до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, който да е безплатен за пациентите на болницата. От „Възраждане“ анонсират и идея за създаване на депо за отпадъци, което ще реши проблема с незаконните сметища. Разкриване на нова автобусна линия, улесняваща достъпа на жителите от кварталите „Ново село“, „Република“ и „Кольо Фичето“ до областната болница, автогарата и жп гарата, е друга инициатива, за която „Възраждане“ ще работи.

„Друг проблем, по който ще работим в следващия Общински съвет, засягащ семействата с малки деца, е недостигът на детски площадки както в централната част, така и в големите квартали. С нас се свързаха родители, които алармираха, че децата им играят по улиците и паркингите, тъй като най-близката детска площадка е на десетки минути път, а голяма част от вече съществуващите такива, не се поддържат и са опасни за здравето на децата“, каза още Динко Ганчев.

По думите му,  съгласно чл. 5 от Наредба № 1 от 12 януари 2009 г.  относно условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция за закрила на детето, на всяка открита площадка за игра трябва да бъде осигурена възможност най-малко 50 на сто от заниманията да са достъпни и за ползватели с увреждания. 

„За съжаление тази Наредба не се спазва, а това води до дискриминация на един не малък процент от децата. На много площадки липсват задължителните по закон информационни табели, а също и заграждения с минимална височина от 1 метър. Това е предпоставка за възникване на инциденти с нашите деца, тъй като често ставаме свидетели как велосипедисти или безпризорни кучета минават през зоната за игра“, коментира Ганчев.

„Ако бъда избран за общински съветник, самият аз, като баща на две деца, съм заинтересован да работя, и ще работя за изграждането на детски площадки, там където няма такива. Също така ще следя за редовното им инспектиране, поддържане и привеждането им в съответствие с изискванията за безопасност“, добави още кандидатът за общински съветник.

Динко Ганчев е на 40 години. Семеен с две деца. Има техническо образование. Работил е като управител в големи туристически обекти по българското Черноморие. От 6 години има собствен бизнес в сферата на услугите и строителството. Успоредно с това се усъвършенства, като следва в Технически университет – София със специалност „Мениджмънт в туризма“.

Facebook Comments