ЛЮБОПИТНО СЛИВЕН

Държавно горско стопанство – Тича обявява конкурс за рисунка „Децата обичат гората“

Държавно горско стопанство – Тича, териториално поделение на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, обявява конкурс за рисунка на тема „Децата обичат гората“. Поводът е тазгодишното честване на Седмицата на гората.

Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от началните и основните училища да представят през своите очи красотата на българската гора, както и грижите, които се полагат за нея и нейните обитатели.

В надпреварата могат да участват ученици от I до VIII клас на училищата, които попадат в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Тича,  община Котел.

Конкурсът се провежда в четири категории, по възрастови групи, както следва:

  • I група – ученици от 1 до 4 клас
  • II група – ученици от 5 до 8 клас

Рисунките трябва да бъдат във формат А4 и да отговарят на темата на конкурса, като няма ограничение за използваните материали и техника.  Ще се оценяват креативността и оригиналната идея. 

Всеки ученик може да се включи в надпревара само с една своя творба. Всяка рисунка трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището. Творбите следва да се предадат на директора на съответното училище. 

Крайният срок за изпращане на рисунките е 31 март 2023 г.

Компетентно жури ще класира най-добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с предметни награди.

Награждаването ще се състои в Седмицата на гората, от 3 до 9 април 2023 г, като конкретни дата и час ще бъдат уточнени и обявени допълнително.

ДГС – Тича пожелава успех на всички участници!

 

Facebook Comments