МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

д-р Събина Петканска: Необходимо е да се изготви общинска програма за подпомагане на младите семейства

Кандидатът за общински съветник от коалиция “БСП за България” д-р Събина Петканска посети балканските села Градско, Новачево и Бяла.

И тук жителите от дълги години страдат от проблема с водоснабдяването. Затруднен е и достъпът до медицинска помощ и снабдяване с лекарства и медикаменти от първа необходимост. Пътищата са в окаяното състояние, а общественият транспорт е нередовен.

Липсата на работа и доходи са основната причина младите хора да напускат родните си места, което води до обезлюдяване на региона. „Имаме деца, но те не са тук. Някои живеят в града, други заминаха в чужбина, за да търсят препитание“, споделят хората.

„Крайно време е демографската политика да се изведе като приоритет както на местно, така и на национално ниво. Необходимо е да се изготви общинска програма с пакет от мерки, насочени към подпомагане на младите семейства. За да искаме да се раждат повече деца и младите да се върнат да живеят на село, трябва да им окажем нужната институционална подкрепа. Местната власт трябва да осигури благоприятна среда, предлагаща възможности за инвестиции, работа, стартиране на частен бизнес, качествено образование и здравеопазване” обясни д-р Събина Петканска.

По време на срещите в балканските села тя заяви още, че ако стане общински съветник, ще предложи въвеждане на данъчни облекчения за фирми и производители, които развиват дейност на територията на община Сливен. По думите й, тази мярка ще даде глътка въздух на местния бизнес и ще доведе до разкриване на нови работни места. “Вярвам, че младите хора могат да реализират мечтите си тук, да бъдат удовлетворени и щастливи тук – в малките населени места“, заяви д-р Петканска.

Кандидатът за общински съветник от коалиция „БСП за България“ д-р Събина Петканска е с номер 1 в бюлетината и преференция 102.

Купуването и провадането на гласове е престъпление!

Facebook Comments