ЛЮБОПИТНО

Живите статуи на големия артист Ащон Ка и колеги създават настроение по ларгото в Сливен

„Магията на вятъра” завладя не само театралната зала, но и уличното пространство в Сливен с редица  изненади. Сред тях са и живите статуи, които провокираха минувачите по ларгото през вчерашния ден – модерна дама с отворена празна кутия в краката и господин с бомбе. Артистичната композиция очаквано предизвика и интерес, и размисъл. Мнозина граждани си направиха селфита.

Тези, които са пропуснали възможността да преживеят срещата с живите статуи, ще могат да ги видят с ново предизвикателство за сетивата и ума утре, 13 октомври, от 15 часа, отново на ларгото в града. Срещата си заслужава, защото вдъхновител на това улично представление и една от живите статуи е голям български куклен артист, с международно признание, многобройни награди от събития на различни континенти –Надежда Гончева, известна с артистичното си име Ащон Ка. Изявата й в Сливен е шанс за всеки, който би искал да се запознае на живо с таланта й и таланта на колегите й.

Програмата на Международния фестивал на изкуствата “Магията на вятъра” може да бъде видяна чрез линка https://puppets-Sliven.eu/festival/forms/. Събитието ще приключи в петък вечерта с очакваната премиера на Държавния куклен театър – „Майстора и Маргарита” по Михаил Булгаков.

Организатор на поредното шесто издание на форума отново са ДКТ – Сливен и Община Сливен, с подкрепата на Министерството на културата. Фестивалът е част от програмата за Димитровден, празника на Сливен.

 

Facebook Comments