Любопитно

Започва конкурсът за поезия „Дамян Дамянов“

Община Сливен, в партньорство с Агенция Компас ООД – Сливен, обявява деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. В конкурса могат да участват поети от цялата страна, издали стихосбирки през предходната година, но не по-късно от 1 март 2022 г.

Наградата „Дамян Дамянов” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов” и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1 март на текущата година. Призът е придружен от почетен диплом, плакет и парична премия в размер на 1500 лв.

Наградата за дебют се връчва от Агенция Компас, като партньор на Община Сливен в провеждането на конкурса. Тя включва грамота и ангажимент за издаване на следващата книга на отличения автор. Тиражът на книгата да бъде до 100 броя, формат А5, брой страници около 60, корица цветна (4+0), тяло черно-бяло (1+1), текстът набран от автора на Word. Предпечатът, издаването на ISBN и печат на книгата са за сметка на агенцията.

Книгите, в три екземпляра, придружени от библиографска справка за автора, се изпращат до 31 март 2022 година /важи датата на пощенското клеймо/ на адрес:

Община Сливен

Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” за конкурса „Дамян Дамянов”

пл. „Цар Освободител” 1

8800 Сливен

Резултатите ще бъдат обявени до 8 май 2022 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg.

Facebook Comments