СЛИВЕН

Започна асфалтирането на разкопаните улици в Сливен

Започна асфалтирането на улиците, разкопани заради реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа на Сливен.

Модернизацията се осъществява по европейски проект на сливенското водно дружество за доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктурата в населените места с над 10 000 жители, каквито са Сливен и Нова Загора.

Фирмата изпълнител вече започна полагането на асфалт на засегнатите от строителните работи участъци в промишлената зона на Сливен. Мястото е избрано, за да има най-малко затруднение в движението на гражданите в този район. Асфалтирането се извършва в три пласта, както е предвидено по проекта, съобщиха още от ВиК-Сливен.

Очаква се в промишлената зона на Сливен то да приключи до края на месеца, след което в началото на юли ще започне и асфалтиране на улиците в централната градска част.

До момента са извършени над 70 процента от дейностите по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа в Сливен.

Управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев изрази убеденост, че до края на годината всички строителни дейности плюс асфалтирането на засегнатите улични участъци ще бъдат завършени, с което ще се приключи и с притесненията за гражданите на областния град от изкопните работи.

„ВиК-Сливен“ се извинява на потребителите за причинените неудобства.

Facebook Comments