Сливен

Засилено полицейско присъствие в Сливен по време на абитуриентските балове

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в ОДМВР – Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия.

Засилено полицейско присъствие ще има около училищата, както и в района на кръстовище Розова градина и по протежение на бул. “Цар Освободител“ до паметника на Хаджи Димитър.

Ще се осъществява и завишен контрол по отношение правоспособност, употреба на алкохол и наркотици от водачите на МПС. Чрез видеонаблюдение ще се следи за случаи на грубо нарушаване на правилата за движение и рисково поведение на пътници и водачи. Нарушенията ще бъдат документирани, а извършителите – санкционирани.

Извършват се проверки и на местата, където ще се организират тържествата. Особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

От полицията в Сливен призовават гражданите, абитуриентите, техните родители, учители и близки да бъдат бдителни и при случаи на противообществени прояви да сигнализират своевременно на органите на реда.

Facebook Comments