Сливен

Засилено полицейско присъствие в Сливенско по празниците

По време на предстоящите християнски празници – Великден и Гергьовден, както и свързаните с тях почивни дни е създадена организация за опазване на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защита на населението, както и осъществяване на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки.

В дните преди и по време на празниците ще има засилено полицейско присъствие в района на храмовете в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Ще се осъществява денонощен контрол с оглед опазване на обществения ред, недопускане извършването на криминални престъпления и спазване на противоепидемичните мерки.

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използване всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения на най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия.

В дните от 29 април до 9 май е предвидена организация на движението, както и специализирани операции по установяване на неправоспособни водачи, както и за употреба на алкохол и наркотици.

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен са извършили проверки във всички християнски храмове на територията на областта. Изготвени са предписания за пожарна безопасност, проверени са противопожарните уредите и техническите средства, указателните табели за своевременна евакуация, проведен е инструктаж на служителите в църквите.

Завишен остава контролът по спазване на противоепидемичните мерки, спазване на карантина, струпване на хора, както и незаконна търговка дейност.

Facebook Comments