БЪЛГАРИЯ

Здравният министър: Няма да затягаме мерките

“Апелирам гражданите да бъдат спокойни – данните за разпространението на COVID-19 у нас показват, че към настоящия момент не се налага затягане или въвеждане на нови, по-строги мерки.

Ще продължим да упражняваме контрол върху спазването на вече въведените противоепидемични мерки“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на брифинг днес.

Към момента в лечебни заведения са хоспитализирани 1033 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция, от които 53 са настанени в интензивни структури. В страната са определени 7307 легла за пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и 1108 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение, допълни проф. Ангелов.

Министър Ангелов съобщи oще, че се наблюдава  увеличение на броя на заразените с коронавирусна инфекция медицински служители. От началото на пандемията броят им е 1263. 

От началото на учебната година досега броят на децата с доказан COVID-19, посещаващи детски градини и училища, е 101, карантинираните са 3268. Общият брой на положителните за коронавирусна инфекция учители в детски градини и училища е 133, карантинираните до сега са 119.

 

Facebook Comments