СЛИВЕН

Здравният министър с коментар след проверки в болнични заведения в Сливен

„Досега впечатленията ми от медицинска гледна точка са много добри, навсякъде колегите работят с изключителен професионализъм, а мениджмънтът е на необходимото ниво. При разговорите си с пациентите не чух нито едно оплакване относно лечебно-диагностичния процес.” Това посочи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев  след проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен.

При посещенията си здравният министър е използвал възможността да разговаря с пациенти относно мнението им за предоставените медицински услуги, за отношението на медицинския и немедицинския персонал, както и за навременността на оказаната помощ,  стана ясно още от думите на д-р Меджидиев.

„Поставил съм си за цел лично да посетя всички областни болници в страната, а на места и общинските, за да се запозная със състоянието на лечебните заведения, с готовността им за справяне с евентуална по-тежка COVID вълна, в т.ч. с осигуреността с интензивни легла за пациенти с доказана коронавирусна инфекция и с обезпечеността с медицински кадри. Успоредно с това инспектирам реализацията на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ – става въпрос за извършването на строително-ремонтните дейности в центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали и в спешните отделения в болниците“, кометира още д-р Меджидиев.

Здравният министър съобщи, че в немалка част от населените места в страната ремонтните дейности, предвидени в проекта за спешната помощ, не са стартирали, въпреки сключените договори с фирми – изпълнители, на други места работата е стартирала, но поради повишаването цените на строителните материали фирмите отказват да продължат започнатото и настояват за предоговаряне на цените. „Този проект е стартирал отдавна, но в момента е необходим допълнителен финансов ресурс за завършването му”, заяви още министърът.  По думите му в рамките на настоящата година са необходими още около 6 млн. лв. за изпълнението на проекта, а през следващата година ще е нужен финансов ресурс в размер на около 40 млн. лв.

 

Facebook Comments