СПОРТ

Златен медал за Никола Петров от клуба по борба „Станка Златева”

Никола Петров – състезател на клуба по борба „Станка Златева” в Сливен, завоюва шампионска титла на Държавния личен шампионат за кадети, който се проведе в Горна Оряховица от 18 до 20 януари. Никола се състезава в категория 92 килограма и убедително завоюва първото място. При кадетките, в категория 43 килограма, втора стана Веска Тодорова, за която това бе първо участие в състезание.  

Достойно представяна имаха и други състезатели на сливенския клуб. На държавното първенство по борба, което се проведе  в  Стара Загора от 5 до 7 януари, Емине Осман, Несрин Сюлейманова и Таньо Танев донесоха три сребърни медала. Момичетата станаха втори след като се бориха с европейските медалистки Евелина Николова и Миглена Селишка. Таньо Танев, който е студент първа година в НСА, продължава да ни радва с успехите си, стана втори в борба с титуляра в категорията при мъжете.

Тази седмица шампионатите продължават в Сливен. В четвъртък – 25 януари, ще има състезание по борба свободен стил, в петък – жени, а в събота – борба класически стил.    

В клуб „Станка Златева” има ново попълнение. Мирослав Киров, който все още е действащ състезател, вече е треньор в клуба.

Facebook Comments