Сливен

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Криси

Тригодишният Кристиян води героична битка с коварното онкологично заболяване невробластом.

В началото на 2020 година баща му открива образувание от лявата страна над ключицата на детето. След преглед лекарите му казват, че е нормално да има такива възли, които вероятно са следствие от настинка и че детето ще се оправи.

Изписват му антибиотик, но след няколко дни Криси започва да усеща силни болки в корема. Родителите му отново го водят на лекар, но последвалото лечение също е без успех.

След 4 месеца родителите на Кристиян отиват във Варна, където след пълни изследвания и биопсия, откриват образувание в дясната надбъбречна жлеза на детето.

На 07 май 2020 г. семейството чува тежката диагноза – детето страда от онкологично заболяване невробластом.

Веднага започват осем курса на химиотерапия, по време на които Криси остава без коса, но продължава да е все така игрив и не спира да се усмихва на света.

В София му правят суспенсотерапия, но за съжаление детето получава инфекция и отново му назначават два агресивни курса на химиотерапия.

В момента Криси е на поддържаща терапия и спешно трябва да започне лечението си в Турция. От болницата “Мемориал Шишли” в Истанбул дават надежда, че детето може да се излекува.

Средствата, които са необходими за лечението на момченцето, са 50 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на Кристиян и затова техни приятели организират дарителска кампания.

В кампанията за набиране на финансова помощ се включва HEMINGWAY cafe & bar. Заведението организира благотворителен ден на 18 април 2021. Целият дневен оборот ще бъде преведен по дарителската сметка на Криси.

Дарителска сметка:
Титуляр: Кристиян Георгиев Борисов
IBAN: BG61BPBI79494072082701
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка

Още информация можете да намерите и във Фейсбук страницата на дарителската кампания:Да помогнем на малкия Криси.

Facebook Comments