СЛИВЕН

Избраха Росица Тодорова за председател на РИК – Сливен

Росица Тодорова бе избрана за председател на РИК – Сливен с пълно единодушие на парламентарно представените политически партии. Тя няколко пъти е заемала поста председател на Районната избирателна комисия и същевременно е председател на Общинската избирателна комисия, която има четиригодишен мандат. С пълен консенсус бе одобрено и предложението на ДПС за секретар на РИК – Фатме Мустафова, също с дългогодишен опит в работата в комисията.

Единственото непостигнато съгласие по време на консултациите за състав на Районната избирателна комисия в Сливен, бе за двамата ѝ заместник-председатели. Предложенията за заместник-председатели на РИК бяха три: Елизабет Кендерян, предложена от „Продължаваме промяната”, която бе председател на комисията и на последните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., Мария Чомпова, предложена от коалиция „БСП за България”, също със завиден опит като член на Районната и Общинската избирателна комисия и Сребрина Ганушева, предложена от партия „Възраждане”. Тя бе член и говорител на РИК на изборите през октомври. 

В свиканите консултациите от областния управител участваха упълномощени представители на ГЕРБ – СДС, коалиция „Продължаваме промяната”, ДПС, партия „Възраждане”, коалиция „БСП за България”, коалиция „Демократична България – обединение” и коалиция „Български възход”.

Централната избирателна комисия ще трябва да се произнесе за окончателния състав и ръководство на Районната избирателна комисия в 21 многомандатен избирателен район.

Facebook Comments