Сливен

Извършени са над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Сливенско

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на миналата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В периода от 15 до 18 октомври включително служители на МВР в четирите общини са осъществили 147 проверки, при които са съставени 12 предупредителни протокола на собственици или управители на търговски обекти и са съставени 100 акта за неносене на задължителните в закрити площи предпазни маски за лицето. За това нарушение законът предвижда минимална глоба от 300 лева.

32 са проверките на Областната дирекция по безопасност на храните в търговски обекти и заведения за обществено хранене на 15 и 16 октомври, които приключиха с издаване на предписание в смесен магазин.

Дирекция „Инспекция по труда“ осъществи контрол в 13 предприятия, като в 2 от тях бяха дадени задължителни за изпълнение предписания.

Ежедневен е контролът на Регионалната здравна инспекция. Проверките през последните два дни на изтеклата седмица приключиха без нарушения.
Контролът за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бе засилен по указания на областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса на територията на областта.

Facebook Comments