БЪЛГАРИЯ

Измамници обещават изкушаващи “награди” от името на “Български пощи”

От “Български пощи” сигнализират, че през месец февруари са се увеличили опитите за измама от тяхно име. От Дружеството алармират, че измамници изпращат фалшиви съобщения под формата на игри или анкети, в които обещават изкушаващи “награди” като мобилен телефон, опитвайки се да се домогнат до личните данни на хората.

В други случаи измамниците изпращат съобщения, в които уведомяват клиентите, че имат пратка и искат да се заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване поради отсъстващ получател и др.

Във всички фалшиви съобщения се изисква получателят да предостави данни от банкова карта или копие на документ за самоличност, снимка и др.

От „Български пощи“ обръщат внимание, че не изпращат съобщения, не провеждат анкети, лотарии с недоставени стоки или игри, не раздават награди, не изискват по имейл или SMS заплащане онлайн на такси за доставка или освобождаване от митница и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължими цени към „Български пощи“ и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при получаване на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Facebook Comments