СЛИВЕН

Икономическа полиция в Сливен разкри измама за над 260 хил. лева

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Сливен разкриха измама за 267 000 лева.

Вчера, 12 април, в ОДМВР – Сливен са получени сигнали от две дружества, извършващи логистика, със седалища в североизточна България. С тях се е свързала фирма от Сливен, предлагаща спедиторски услуги извън страната. По данни на заявителите те са извършили транспортните услуги, за които са били наети от въпросната фирма посредник, но не им е било платено. Нанесената щета е в размер на 267 000 лева.

След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия полицейските служители са задържали 48-годишна сливналийка.

По време на разследването е установено, че обвиняемата е използвала чуждо име и се е представяла за служител на търговско дружество, занимаващо се със спедиторска дейност, в което обаче не е работела. Измамата е осъществена в периода м. март – м. април 2022 г.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището й са иззети документи и вещи, имащи отношение към извършваната от нея дейност.

Жената е криминално проявена, осъждана е за същото престъпление. Първоначално е задържана за 24 часа. Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook Comments