ЛЮБОПИТНО

Инженер-химик е „Читател на годината“ в Сливен

Ива Колева е победителят в конкурса „Читател на библиотеката“ за 2022 г., организиран от РБ „Сава Доброплодни“ за осма поредна година в Сливен. Тя е на 60 години, инженер-химик в „Едоардо Миролио“. През изминалата година тя е заела над 230 книги, българска и чужда художествена литература. Любимите ѝ жанрове са трилърите и романите с романтичен сюжет. Голям познавач и почитател е и на криминалната литература.

За читател на годината на Детски отдел е определена Емма Чернинкова на 9 години, ученичка в III ОУ „Д-р Иван Селимински”, прочела през 2022 г. над 100 книги, а нейни подгласници са Мариела Янкова Минкова на 11 години от II ОУ ”Христо Ботев” с 95 прочетени книги и Иван Добромиров Иванов на 9 години, ученик в III ОУ „Д-р Иван Селимински”, прочел над 90 книги.

Номинирани за читател на годината на Зала за свободен достъп № 2 за художествена литература, литературознание, езикознание и изкуство са Стоянка Денкова Иванова /74 години/- пенсионер, магистър по социални науки, заела през изминалата година над 140 книги и Антонио Цветанов Русинов на 14 години, ученик в ППМГ „Добри Чинтулов“, прочел над 115 книги. 

За читател на годината на Зала за свободен достъп № 1 за отраслова литература е  избрана Силвия Красимирова Кънова /45 години/, служител в чужда компания, заела над 95 специализирани издания. Номинирани са и Коста Петров Балездров /45 години/ и Гергана Миткова Златева /41 години/.

За читател на годината на Чуждоезиковия център е определена Катя Илчева Георгиева /45 години/ – магистър по социални и обществени науки, а другите две номинации са за: Даниела Иванова Христова /34 години/ – служител във Фонд „Земеделие” и Виктория Лъчезарова Видева на 17 години, ученичка в ППМГ „Добри Чинтулов”.

Отличените читатели получиха грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2023 г., сувенири на библиотеката и книги, подбрани според интересите им.

Facebook Comments