ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

инж. Маринчо Христов: Хората не искат застой и „постна пица“

Инж. Маринчо Христов е роден в Сливен. Магистър „Инженер- Агроном”, с богат управленски опит в сферата на частния бизнес, предприемач, семеен, има син млад лекар, избрал да остане и да се реализира в лекарската професия в родния си град Сливен. Областен управител на област Сливен от 2023 г. до април 2024 г.

– Г-н Христов, какъв отпечатък оставихте като бивш областен управител на Сливен?

– За изминалите девет месеца обработихме десетки сигнали на граждани към Областната администрация-Сливен. За всеки един сигнал, без изключение, следихме напредъка му, информирахме неговия подател и търсехме решение на конкретния проблем. Мисля, че сливналии са оценили, че работих прозрачно, по обществени и лични проблеми на гражданите, без оглед на политически и други съображения, с разбирането, че управлението съществува за хората, за да им служи.

Именно с оглед удобство на гражданите, продължихме да електронизираме администрацията. Всеки един документ, за който законът позволява, вече се движи по електронен път за улеснение на гражданите. Без хартия, без бюрокрация. Това доведе до експедитивност, проследимост и прозрачност.

– Кои от приоритетите си успяхте да изпълните?

– Важен приоритет в дейността ни бе образованието. Осигурена бе допълнителна материална база за учениците на 6-то ОУ чрез предоставяне на допълнителен сграден фонд. Свърши се много работа и по осигуряване на транспорт за деца в неравностойно положение, които да могат безпроблемно да посещават училище във връзка с високия процент на отпадащи деца от образователната система и поради тази причина.

По актуалната тема за ВиК и продължаващите ремонти по водния цикъл, сме съдействали както на ВИК дружество, така и на изпълнителя, и на управляващите органи на проекта, за да върви реализацията по-бързо и по-ефективно.Търсена е координация  между всички ангажирани в процеса институции и оказвано необходимото съдействие. Вярвам, че до края на лятото да бъде направено всичко възможно дейностите по проекта в Сливен от този етап на изпълнение да приключат.

– Ако бъдете избран за народен представител, за каква промяна ще се борите?

Мнозинството българи казват, че държавата не се движи в правилната посока. Това не са хора, които искат измислена “стабилност”, която им обещават, застой и „постна пица“! Парламентарната група на ПП-ДБ ще продължи да работи за реализирането на европейския икономически модел с реформи в съдебната система, регулаторите и службите, предложени по време на кабинета “Денков”.

Видяхме, че всичко, което свършихме в управлението, е стигнало до хората – и увеличението на доходите и пенсиите, подкрепата за образованието и здравеопазването, безплатните и с намалено доплащане лекарства, мерките за бизнес, безпрецедентното финансиране на общинската инфраструктура и много други.

В работата си винаги съм се водил от принципа „Всичко от хората, чрез хората, за хората”.

Facebook Comments