МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

инж. Марин Христов: Промяната на Сливен трябва да отговаря на потребностите на хората, а не на интересите на нечии любими фирми

– Инж. Христов, защо се кандидатирате за кмет на община Сливен?
 
– Влизам в кметската надпревара, защото нося Сливен и в ума, и в душата, и в сърцето си. Роден съм тук, тук са моите корени, тук живея тук, детето ми е израснало и живее тук. Искам неговите деца също да бъдат горди сливналии. Всичко, което съм изградил в живота и кариерата си, съм го постигнал тук, в нашия град.
 
Община Сливен и в частност града са с огромен потенциал за развитие и искам заедно да реализираме този потенциал. Община Сливен трябва да стане притегателно място за живот и развитие на младите хора, да бъде по-красива, по-зелена и по-уредена.
 
Постижимо е в нашата община да се плащат заплати над средното ниво за страната, улиците да се напълнят с млади, образовани и щастливи хора, които да се радват на щастливи деца, а възрастните ни родители да имат по-голяма сигурност, по-качествена здравна грижа и повече възможности за социални контакти.
 
– Как ще постигнете промяната на Сливен?
 
– За да реализирам тази своя мечта съм подкрепян от млад екип специалисти, с помощта на които знаем как да подобрим работата на общинската администрация.
 
Възлагането на обществените поръчки ще става по прозрачен начин, а не само на близки до определени кръгове фирми. Стриктно ще извършваме контрол върху изпълнението на инфраструктурните проекти. Можем най-после да направим “всичко като хората” и с по-малко пари, и по-добре, и да отговаря на истинските потребности на всички нас, а не на нечии любими фирми.
 
В близките дни ще представим на официално събитие и нашата програма по отделните направления, която разработихме с целия ни екип.
 
– Мнозина Ви упрекват, че сте влезли в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Какъв е Вашият отговор към тях?
 
– ГЕРБ и ДПС изпълняват нашата програма, с която ние поехме ангажименти към нашите избиратели да влезем в Еврозоната и Шенгенското пространство, да приемем законите по плана за възстановяване и устойчивост, по който очакваме над 13 млрд лева, конституционни промени и много други. Подкрепата от тяхна страна е комплимент за нашата програма. Приели сме те да работят по нейното изпълнение, ако спрат да го правят, ние ще търсим ответните политически действия.
 

Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” е с номер 66 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 
 

Facebook Comments