МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 СЛИВЕН

Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен, се регистрира днес в ОИК

Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен, се регистрира днес в Общинската избирателна комисия. Регистрацията беше направена от председателя на инициативния комитет Мариета Петкова. 
 
Припомняме, че Граждански комитет за подкрепа обяви кандидатурата на Афузов за кмет на община Сливен още на 22 юни. Сред членовете на комитета, които застанаха зад фигурата на Афузов, са член-кореспондентът на БАН проф. Иван Гранитски, ген. Цветан Тотомиров, Дора Куршумова, Радка Кусева, д-р Галя Бакърджиева и др.
 
Основните приоритети, които Афузов открои в бъдещата си работа, са свързани с подобряване на достъпа и качеството на образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и оказване на подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.
 
Минчо Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност „Икономическа информатика“ и магистър-инженер, специалност „Технология на виното“.  Дълги години работи в частния сектор.
 
На два пъти беше областен управител на Сливен, като заемаше длъжността от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до август т.г.  
 
Афузов беше и първият областен управител в страната, който заяви желание да се оттегли от поста, след сформиране на новия кабинет, начело с акад. Николай Денков.

Facebook Comments