СЛИВЕН

КАТ с акция в района на Дамарски мост в Сливен

В ход е кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен. Акцията е насочена  към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите, с акцент върху осветителните системи и гумите, както и поведението на шофьорите спрямо пешеходците.

Органите на реда ще следят и за нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, като неправоспособност, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и наркотични вещества. Акцията ще продължи до 30 ноември.

Днес, в рамките на кампанията, в района на Дамарски мост в Сливен бе извършен широкообхватен контрол, включващ проверки на грайферите на гумите, които трябва да са с големина не по-малко от 4 мм, изправност на светлините, чистачките и оборудването на автомобилите.

За близо 3 часа полицейските служители провериха 275 МПС и 316 лица. Съставени са 11 акта – 1 за неправоспособност, 1 за алкохол 0,59 промила, 4 за износени гуми, 4 за подменени крушки не по стандарта на производителя на превозното средство, 11 за управление  без светлини, 4 без предпазен колан  и други нарушения. Съставени са 39 фиша.

Връчени са 32 електронни фиша за нарушаване на скоростта на стойност 4800 лева. Прекратена е регистрацията на 2 автомобила – за управление след употреба на алкохол и за неправоспособност.

Организацията и дейностите по акцията се провеждат от отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция” в партньорство със Съюза на българските автомобилисти, Българския червен кръст, Агенция „Пътна инфраструктура”, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Facebook Comments