БЪЛГАРИЯ

Клиенти на фалирал туроператор още чакат парите си от застрахователите

Клиенти на фалиралия туроператор „Дрийм холидейс“ още не са получили парите си от някои от застрахователите за неосъществени екскурзии и почивки в чужбина, съобщиха пострадали пред TravelNews. Компанията обяви несъстоятелност през август миналата година. Средства вече са изплатени от „Алианц България“ на база полицата за отговорност на туроператора. „Лев Инс“ АД, „Армеец“ и „Евроинс“ все още не са започнали възстановяването на сумите, обясниха клиенти.

„В момента тече процедура по събиране и окомплектоване на необходимата документация, както и сме изискали от съда предявените претенции от страна на клиентите на “Дрийм холидейс” за сключените договори. Желанието и политиката на “Лев Инс” АД е за обезщетяване на пострадалите в максимално кратък срок при потвърждение на коректността на изискуемата документация – оригинали на договори с туроператора, разходни документи и уведомление за щета“, обясниха от „Лев Инс“.

„Ние разбираме положението, в което са поставени клиентите на “Дрийм холидейз”, имащи неосъществени пътувания по сключени и заплатени договори. Като дългогодишен доверен партньор на българското общество, “Лев Инс” АД ще изпълни всички законови ангажименти към тях в посочените от регламента срокове и обеми“, допълниха от компанията.

 

Facebook Comments