ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Климент Шопов: Има ли начин по-бързо, по-качествено и по-евтино да се облагороди градът? (ВИДЕО)

Обновяването на градската среда, в това число и тротоарната мрежа в Сливен, може да стане бързо, качествено и евтино. За целта ще предложим да бъде създадено ново общинско предприятие „Благоустройство“, чиято основна задача ще бъде извършването на ремонтни и рехабилитационни дейности на общинската пътна инфраструктура. Това заяви кандидатът за кмет и народен представител от „Възраждане“ Климент Шопов.

Предложението идва седмица, след като от „Възраждане – Сливен“ алармираха за лошото състояние на тротоарите в града, което създава риск за здравето и безопасността на пешеходците.

Шопов коментира, че до този момент всички дейности са възлагани на частни фирми, чиито услуги са скъпи, а качеството на изпълнение на ремонтите – съмнително. „За да се спести обществен ресурс и време, Общината трябва да поеме дейностите по поддръжка и обновяване на пътищата и тротоарите. По този начин ще се избегнат дългите и тромави обществени поръчки, създаващи условия за корупционни практики“, допълни още кандидатът за кмет на Сливен.

По думите му, ремонтните дейности ще стартират само със заповед на кмета на общината. По този начин ще може да се оказва ефективен контрол върху качеството на работата и прозрачното разходване на публичния ресурс.

„Общинското предприятие ще осигури и нови работни места за специалисти от града и региона. Ние от “Възраждане” се ангажираме да внесем това предложение в Общинския съвет веднага след изборите, за да може Сливен да се радва на нови тротоари, обновени детски площадки и подобрена среда за живот“, допълни в заключение Климент Шопов.

Facebook Comments