ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ

Климент Шопов от „Възраждане”: Гласувайте на предстоящите избори, да избираме ние, а не купеният и корпоративен вот

„Възраждане” в това Народно събрание показа, че е гласът, представляващ независимия български гражданин. Това го показахме с всичките си гласувания, с решенията, които предлагахме във формата на проекторешения и проектозакони.

Показахме, че можем да задаваме дневния ред в парламента, защото отстояваме това, което българите искат. Такъв пример е Законът за хазарта, който предложихме декември месец и който управляващите отхвърлиха преди няколко седмици. Този закон предвиждаше тоталната забрана за реклама на хазартните игри. Сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се опитаха да го замитат под килима, като наредиха на всичките си медии да не отразяват темата. Но поради огромното недоволство на българските граждани, преди няколко дни самите те бяха принудени да внесат сходен законопроект, който сега ще се гласува във вторник на второ четене. Ще видим какъв ще е крайният резултат.

Показахме, че искаме и работим за това България да е независима. Събрахме над 600 000 подписа за референдум за запазването на българския лев. Събирахме подписи зимно време, навън, на студа. После всичките тези подписи ги въведохме електронно. Това е огромен труд. Внесохме ги в Народното събрание (НС), водихме огромна битка срещу незаконното решение на НС и Конституционния съд (КС), което потъпква демократичното право на българските граждани да избират на рефрендум. 

Това е само един пример как важно решение за поколения българи – запазването на българския лев, се решава от мнозинството в Народното събрание, което е избрано от купения и корпоративния вот. Този вот определя бъдещето на всички нас, на близките и на децата ни, защото той изпраща в българския парламент зависимо мнозинство от народни представители. И този купен и корпоративен вот има властта да определя кой ще решава съдбата ни, защото мнозинството от българските граждани не гласуват. За тази ситуация е в сила изразът: „Когато отвратените си тръгнат, отвратителните управляват.”. Сега обаче имаме шанс да кажем „Повече така не може!”, да излезем и да гласуваме. 

Призовавам Ви – излезте и гласувайте на 9 юни 2024 г., защото бъдещето на страната ни зависи от всеки един от нас. И най-важното е, че всички български граждани, които искат България да бъде свободна, независима и благоденстваща държава, имат избор – „Възраждане”.

Ако искате да бъдете питани какво избирате вие, а не тези, които сега ви управляват, ако искате да се проведе референдум за запазване на българския лев и референдум за членството на България в НАТО, изберете „Възраждане”. Ако сте на мнение, че е необходимо сформирането на екип за предоговаряне на условията за членството ни в Европейския съюз – имате избор – „Възраждане”. Ако искате мир, а не война, и спиране на  изпращането на оръжия за Украйна, имате избор. Ако искате премахване на санкциите към Руската Федерация, имате избор.

В Сливен „Възраждане” се доверява на 10 кандидати, които са част от листата за народни представители за предстоящия парламентарен вот, на най-голямата опозиционна партия.

В нея участват представители от цялата област – от Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Но същото така и от почти всяка обществена област: инженери, икономисти, специалисти от земеделския сектор, от туристическия сектор, от отбраната.

Кандидатите от „Възраждане” за народни представители за 21 Многомандатен избирателен район  – Сливен са:

Инж. Климент Шопов, председател на „Възраждане – Сливен”. По образование и професия е индустриален инженер, получил е своята инженерна диплома от университета „Конкордия” –  Монреал,  Канада. Народен представител в последните две народни събрания на България.

Динко Ганчев е на 40 години от Сливен. Той е областен ръководител на „Възраждане” за Сливенска област. Председател е на групата общински съветници в Общински съвет- Сливен. Заемал ръководни позиции в големи туристически обекти по българското Черноморие. Понастоящем е предприемач.

Неделчо Великов в момента е общински съветник в Общински съвет Сливен. Има висше военно образование – военен инженер. Инженер по „Технология на машиностроенето”.  Той е офицер от резерва с военно звание майор и е бил началник на поделение за ремонт на въоръжение в Българската армия.  Има няколко изобретения в областта на военната оптика, които се използват и до днес. Негова страст е професионалната фотография и видеозаснемане. Той е създател на едни от най-добрите фотоизображения на града и е запечатал множество важни лични и обществени събития.

Д-р Димитър Ковачев е общински съветник и председател на „Възраждане” в град Нова Загора. Завършил Московската ветеринарна академия с пълно отличие. Следва редовна аспирантура в Научно-изследователски експериментален институт по специалността биотехнология. Присъдено му е научно звание Доктор по биология. Родом е  от Нова Загора, той се връща в своя град и заема позиции като технолог, а по-късно като Директор производство и качество дълги години в голямо местно производствено предприятие. По-късно се реализира като оперативен и управляващ директор в големи производствени фирми в страната.

Кирил Кирилов е на 38 години от Сливен. Той е специалист по електротехника във водеща компания в града. Студент в ТУ- София със специалност мениджмънт в туризма.

Даниел Петков е на 37 години от град Шивачево. Завършил е висше образование, специалност агроном. Освен че има собствен бизнес, той е и управител на голяма фирма, занимаваща се със земеделие.

Росен Ригов е на 48 години, от град Котел. Предприемач в сферата на търговията и туризма.

Стилиян Големецов е на 30 години, от град Сливен. Завършил е Аграрен университет в Пловдив и в момента работи по специалността си.

Динко Динев е на 44 години, от град Нова Загора. Общински съветник от групата на „Възраждане” в Общински съвет  Нова Загора. Има висше икономическо образование. Той е предприемач в сферата на земеделието и пчеларството.

Ива Филчева – на 41 години. Тя е магистър инженер „Компютърна бизнес информатика” в ТУ – София, ИПФ-Сливен. Докторант с научна специалност „Електрически мрежи и системи” към Технически университет Сливен. Работи като асистент преподавател в направление Електротехника, електроника и информатика в ТУ Сливен.

Facebook Comments